Skip to main content

Resepi Lamb Chop Mushroom Sauce


Resepi Lamb Chop Mushroom Sauce..

Lamb Chops With Mushrooms and Sour Cream Sauce Recipe
Resepi Lamb Chop Mushroom Sauce

Read More About Fairphone: Revolutionizing The Android Industry.

Resepi Lamb Chop Mushroom Sauce

Resepi Lamb Chop Mushroom Sauce ~

Bahan-bahan:

- 4 keping lamb chop

- 200 gram cendawan, dihiris

- 2 sudu besar mentega

- 2 sudu besar minyak zaitun

- 1 biji bawang besar, dihiris halus

- 2 ulas bawang putih, dihiris halus

- 1 sudu teh serbuk lada hitam

- 1 sudu teh garam

- 1 cawan sos cendawan

- 1 cawan air

- 2 sudu besar sos Worcestershire

- 1 sudu besar sos tiram

- 1 sudu besar sos tomato

- 1 sudu teh serbuk kari

- 1 sudu besar susu pekat

- 1 sudu teh tepung jagung (untuk pekatkan sos)

Cara-cara:

1. Bersihkan lamb chop dengan air, kemudian toskan dan letakkan dalam bekas.

2. Campurkan serbuk lada hitam dan garam, kemudian gaul rata dengan lamb chop.

3. Panaskan minyak zaitun dan mentega dalam kuali besar.

4. Masukkan lamb chop ke dalam kuali dan goreng sehingga keperangan ikut kesukaan anda.

5. Apabila lamb chop sudah masak, angkat dan ketepikan.

6. Dalam kuali yang sama, tumiskan bawang besar dan bawang putih sehingga harum.

7. Masukkan cendawan dan masak sehingga cendawan lembut.

8. Tambahkan sos cendawan, air, sos Worcestershire, sos tiram, sos tomato, dan serbuk kari. Gaul rata.

9. Biarkan sos mendidih dan kemudian kecilkan api api dan masukkan susu pekat.

10. Untuk memekatkan sos, campurkan tepung jagung dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuali. Kacau rata sehingga sos pekat.

11. Sedia untuk dihidangkan.

Informasi Nutrisi:

Sajian: 4 hidangan

Kalori: 450 kalori

Protein: 25 gram

Lemak: 30 gram

Karbohidrat: 15 gram

Kolesterol: 80 mg

Serat: 2 gram

Natrium: 600 mg

Potassium: 400 mg

Kesimpulan:

Resepi Lamb Chop Mushroom Sauce adalah hidangan yang enak dan berkrim. Lamb chop yang dimasak dengan sempurna, disertai dengan sos cendawan yang pekat dan berperisa. Rasa lemak dan kaya sos ini akan memuaskan selera anda.

Untuk mencapai hasil yang terbaik, pastikan lamb chop dimasak sehingga keperangan yang diingini. Sos cendawan yang pekat akan memberikan rasa yang lebih berintensiti pada hidangan ini.

Soalan Lazim:

1. Bolehkah saya menggunakan daging lain selain lamb chop?

Ya, anda boleh menggunakan daging seperti daging lembu atau daging ayam untuk hidangan ini. Tetapi, perlu diingatkan bahawa rasa dan tekstur hidangan mungkin berbeza.

2. Bolehkah saya menggantikan sos cendawan dengan sos lain?

Tentu, anda boleh menggantikan sos cendawan dengan sos lain seperti sos lada hitam atau sos krim. Namun, perlu diingatkan bahawa perubahan ini akan memberikan rasa dan perasaan yang berbeza pada hidangan.

3. Adakah sos cendawan ini sesuai untuk vegetarian?

Resepi ini tidak sesuai untuk vegetarian kerana ia mengandungi sos Worcestershire yang mengandungi sardine. Untuk hidangan vegetarian, anda boleh menggantikan sos Worcestershire dengan sos soya dan memastikan bahawa semua bahan yang digunakan adalah selamat untuk vegetarian.

4. Berapa lama masa penyediaan?

Masa penyediaan untuk hidangan ini adalah kira-kira 30 minit. Ia adalah hidangan yang mudah dan cepat disiapkan untuk hidangan makan malam.

5. Bolehkah saya menyimpan sisa sos untuk digunakan kemudian?

Ya, anda boleh menyimpan sisa sos dalam peti sejuk sehingga 3 hari. Pastikan untuk memanaskan semula sos sebelum digunakan semula.

Read More About Personal Finance Budget Software: The Ultimate Guide.


Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar